Republic Bank helpt aandacht kindermisbruik opvoeren
04 Jun 2018, 08:28
foto
KJT-directeur Jacintha Jong A Lock (links) en de CEO van Republic Bank, Gloria Anthony.


“Het is nu in een tijd waarin de algemene zorg een vergeten zaak schijnt te zijn, meer dan ooit van belang dat het Surinaamse bedrijfsleven de koppen bij elkaar steekt en vrijwilligersorganisaties, die zich inzetten voor mensen in nood, blijvend ondersteunt.” Deze oproep doet CEO Gloria Anthony van de Republic Bank om meer financiële ondersteuning te geven aan initiatieven als de Kinderen en Jongeren Telefoon (KJT), die met de ‘Wees een Held en Meld’ mediacampagne, ook volwassenen aanspoort om gevallen van kindermisbruik aan te geven.

In minder dan een jaar zijn bij de politie 35 gevallen van fysiek geweld tegen en 212 van seksueel misbruik van kinderen binnengekomen. Door een cheque van SRD 75 duizend te tekenen, stelt Republic Bank middels haar ‘Power To Make A Difference’ programma KJT in de gelegenheid om de mediacampagne binnenkort weer op te voeren.

KJT-directeur Jacintha Jong A Lock ziet een verband tussen de mediaoproep en het toenemende aantal meldingen van kindermisbruik, dat bij de politie binnenkomt.
Hoe meer meldingen binnenkomen, hoe sneller de slachtoffers kunnen worden opgevangen.

In de mediacampagne mag KJT ook rekenen op professionele ondersteuning van STAS International, die ook nauw betrokken is bij het uitdragen van het ‘Power To Make A Difference’ programma van Republic Bank. Vrijwilligers en non profit organisaties, die door acute actie de zorg voor anderen in nood op zich nemen, verdienen de support van bedrijven als Republic Bank, zegt Anthony. Kort na haar aanstelling als CEO van Republic Bank Suriname drie jaar geleden, heeft zij het 'Power To Make A Difference´ fonds hier geïntroduceerd.

Sinds 2016 zijn jaarlijks vier organisaties geselecteerd, waarvan de doelen aansluiten op het idee van dit speciale fonds. Behalve de Kinder en Jongeren Telefoon gaat dit jaar nog een deel van de financiële steun ter waarde van SRD 825 duizend naar een renovatieproject bij Huize Ashiana, een speciaal onderwijssysteem voor de Mytylschool en het Sprint2Tokyo project rond topwierenner Jair Tjon En Fa.
Uit dit fonds, dat zich vooral richt op educatie (Power To Learn) en zorg (Power To Care) zijn eerder investeringen gedaan aan onder andere het Blindencentrum, BiblioNef en Zwemvereniging Neptunes.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May