Toegang jongeren tot tabak alarmerend
02 Jun 2018, 22:37
foto


De toegankelijkheid voor jongeren in de tabaksindustrie is het meest alarmerende resultaat van studies die zijn verricht. Naast het roken worden op andere manieren tabak gebruikt, zoals de elektronische sigaret, shisha oftewel de hookahpijp. Volgens de directeur van Volksgezondheid, Maureen van Dijk, moeten gemeenschap en ministeries, meer samen doen om de verandering te brengen in de situatie. Er is daarom een werkgroep geïnstalleerd.

Volksgezondheid heeft op 'World No Tobacco Day', (Wereld anti-Tabak dag) samen de gezondheidsorganisaties PAHO/WHO in Hotel Torarica de resultaten gepresenteerd van twee landelijk gehouden studies over het tabaksgebruik onder de jeugd. De leeftijd varieert van 13 tot en met 17 jaar. Uit onderzoek blijkt een stijgende trend te zijn in gebruik van tabak, een verontrustende situatie. De resultaten die de Global School-based Student Health Survey en the Global Youth Tobacco Survey opleverde, zijn om te delen en om reacties te verkrijgen welke worden meegenomen in de formulering van een actieplan, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

In de werkgroep die geïnstalleerd is, zijn vertegenwoordigd, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Sociale Zaken, Sport & Jeugdzaken en Volksgezondheid. Deze commissie heeft als doel dat in korte tijd een actieplan maken, welke voor twee jaren geldt. Het actieplan moet volgens Van Dijk uitvoerbaar en meetbaar zijn. De activiteiten moeten daadwerkelijk bijdragen tot vermindering van gebruik van tabak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May