Hattrick Rozenblad plaatst Robinhood weer aan kop
02 Jun 2018, 04:38

Een hattrick van Ifanildo Rozenblad vrijdagavond tegen Voorwaarts, maakte dat zijn club Robinhood weer aan kop staat in de Telesur Eerste Divisie competitie. Robinhood won met 3-2 van de oudste voetbalclub van Suriname.

Deze stand werd in de eerste helft reeds bereikt. Met uitzondering van een vrije trap aan de zijde van Voorwaarts zijn de overige doelpunten door grove verdedigingsfouten gescoord. Doelman Orfeo Vijfhoven van Voorwaarts schreef twee van de fouten op zijn naam. Uiteindelijk werd de behendige goaltjesdief getrakteerd met drie doelpunten. De ploeg van Kenneth Jaliens leverde goed strijd in de tweede helft. Tot twee keer toe kwamen ze dichtbij een doelpunt. Doelman Claidel Kohinor stond in beide gevallen in de weg.

Rozenblad die zijn tweede achtereenvolgende hattrick scoorde, voert nu de topscorerslijst aan met 18 doelpunten. Robinhood als gedoodverfde kampioenschapskandidaat staat aan top met 47 competitiepunten. SV Notch die geruime tijd op de eerste plek stond met het zelfde aantal punten, is vanwege een minder doelsaldo op de tweede plaats. Deze Moengonese club komt zondag in actie thuis in het Ronnie Brunswijkstadion tegen Botopasie.
De nummers 1 en 2 ontmoeten elkaar woensdag in de halve finale van de bekercompetitie.