Zinedine Zidane verlaat Real Madrid als coach
31 May 2018, 09:11
foto
Zinedine Zidane heeft de Champions League vier keer gewonnen, drie keer als coach van Real Madrid en een keer als speler van de ploeg. (Foto: Reuters)


Zinedine Zidane verlaat Real Madrid vijf dagen nadat hij Real Madrid heeft geleid naar een historische derde Champions League-zege op rij. De coach van Real Madrid zegt dat de club "een andere stem" nodig heeft. Op een persconferentie vertelde hij dat “alles verandert” en “dat is waarom ik deze beslissing nam.”

Zidane heeft sinds hij in januari 2016 overnam, de Spaanse club geleid naar drie opeenvolgende Champions League-titels en één La Liga-succes. "Ik hou van deze club," voegde hij eraan toe. "Wat ik denk is dat dit team moet blijven winnen, maar ik denk dat het een verandering, een andere stem, een andere methodologie nodig heeft en daarom nam ik dit besluit."

Zidane (45) nam de leiding van de Koninklijke over nadat Rafael Benitez werd ontslagen. Hij gaf leiding aan 149 wedstrijden. Hij heeft Real geleid naar 104 overwinningen en 29 gelijkspel, had een winstpercentage van 69,8% en won negen trofeeën.

In februari zei Zidane nog dat hij zou weggaan als hij voelde "er is niets meer te geven was". De timing van zijn aankondiging kwam echter nog steeds als een schok slechts enkele dagen nadat Real, Liverpool met 3-1 versloeg in de finale van de Champions League. "Het is een vreemd moment om dit te doen, ik weet het, maar ook een belangrijk moment", voegde hij er vandaag aan toe. "Ik moest dit voor iedereen doen."

Real is nu op zoek naar zijn vierde manager in vijf jaar tijd. Tottenham-baas Mauricio Pochettino is in het verleden aan Real gekoppeld. De Argentijn tekende vorige week een nieuw vijfjarig contract bij Spurs. Juventus-baas Massimiliano Allegri kon ook in beeld komen, terwijl Arsene Wenger die Arsenal na 22 jaar verlaat, door wil gaan met management.

De beslissing over wie de volgende zal zijn om Real te leiden, ligt bij clubvoorzitter Florentino Perez. Hij vergezelde Zidane op de persconferentie en zei dat de exit van Zidane 'totaal onverwacht' was. “Zidane heeft mij gisteren over zijn keuze geïnformeerd, ik dank hem voor het werk dat hij heeft gedaan", voegde Perez toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May