A-Kum benoemd tot waarnemend directeur SBB
31 May 2018, 00:54
foto
Jerry A-Kum is benoemd tot waarnemend directeur SBB.


De ex-directeur van Stichting Toerisme Suriname, Jerry A-Kum, is benoemd tot waarnemend directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij is woensdag aan het personeel voorgesteld door minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Hij is reeds begonnen met voorbereidende werkzaamheden. De benoeming gaat in per 1 juni.

A-Kum zegt aan het Nationaal Informatie Instituut het een eer te vinden om deze taak te vervullen. Hij is zich ervan bewust dat het een enorme uitdaging wordt. "Samen met het personeel en de overige leidinggevenden zal er het beste van gemaakt worden", zegt hij.

Minister Samsoedien zei tijdens haar toespraak tot het personeel dat SBB jarenlang een negatief imago opgespeld heeft gekregen, maar dat de organisatie wel degelijk de potentie heeft om te transformeren naar een sterk instituut dat een waardige plaats zal moeten krijgen in de maatschappij. Het is hierbij van belang dat de organisatie wordt geleid door een persoon met de juiste kwaliteiten. Daarom is gekozen voor iemand die meerdere malen in leidinggevende functies heeft gediend, ook op internationaal gebied en op professioneel gebied een zeer goede reputatie heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May