SVB investeert verder in kwalitatief goede arbiters
31 May 2018, 02:46
foto


De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is in de komende maanden bezig het arbiterskorps te vergroten en het op een kwalitatief hoger niveau te brengen. In augustus wordt gestart met een training, terwijl in september de FIFA Futuro cursus van start gaat.

Momenteel telt dit korps 58 arbiters. Het streven is erop gericht om naast verjonging binnen het korps in de komende periode een constante groep van minimal 60 arbiters te hebben. Zij moeten volgens Robert Obergh, lid van de scheidsrechterscommissie, in staat zijn om in alle SVB competities kwalitatief goed arbiterswerk te leveren.

De Futuro cursus van de Concacaf (FIFA) wordt door twee internationale instructeurs verzorgd. Een is belast met de fitnesstest en de andere instructeur belicht meer de regels van het spel. Obergh hoopt rond de 35 arbiters met twee jaren ervaring te interesseren voor deze internationale cursus. “We hebben de lidbonden ook al aangeschreven en gevraagd om twee van hun beste arbiters op te geven voor deze cursus. Een belangrijke voorwaarde is dat arbiters instaat moeten zijn om de klassikale lessen te volgen”.

“Voor de cursus van augustus hebben reeds 13 personen zich opgegeven. Mensen kunnen zich nog steeds opgeven”, zegt Obergh. Er zal dan een selectie van 15 worden gemaakt. “We kijken vooral uit naar jongeren. Een belangrijke bagage is ook dat ze de Engelse taal goed moeten beheersen. Dit is een belangrijke voorwaarde van de FIFA".

Deze cursus word bekostigd door de SVB en wordt in samenspraak met de head refree department Jerry Budel, uitgevoerd. Momenteel telt Suriname uit de groep van 58 arbiters slechts 5 FIFA scheidsrechters. Hieronder is er maar 1 hoofdscheidsrechter in de persoon van Johannes Dolaini, twee dames en twee heren zijn assistent referees.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May