BEP: Emanuels uit Santigron presidentiële adviseur
30 May 2018, 06:30
foto
BEP-voorzitter Ronny Asabina spreekt de gemeenschap van Santigron toe.


De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich herenigd met het dorp Santigron in het district Wanica. Zondag is er een vergadering belegd, waarbij het nieuwe bestuur onder leiding van Ronny Asabina is geïntroduceerd. Dat het hoofdbestuur veel waarde hecht aan de vaste grond die het voelt in Santigron, heeft er mede in geresulteerd dat er onlangs een vooraanstaande intellectueel uit dit dorp is uitverkoren om de partij te vertegenwoordigen in de rij van presidentiële adviseurs. De cultureel antropoloog Salomon Emanuels is sinds kort voorgedragen en reeds goed bevonden als raadsadviseur op het Kabinet van de President.

De BEP zegt in een persbericht dat deze erkenning met applaus door de gemeenschap is beantwoord. Emanuels werd door vrouwen uit het dorp naar voren geroepen. Hij kreeg een schouderdoek en een plek toegewezen naast de hoofdbestuursleden.

De binnenlandse gemeenschap heeft de potenties om meer te produceren en haar verdiencapaciteit te verbeteren. De partij heeft die gedachte meegenomen in het beleid dat nu wordt gevoerd op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Daarmee is minister Edgar Dikan niet alleen één van de twee ondervoorzitters van de partij, maar ook verpersoonlijking van de partij in de Raad van Ministers. “We hebben graag dat Santigron maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het directoraat van Agrarische Ontwikkeling Binnenland, die door deze minister terug is gehaald naar dit ministerie", zei Asabina.

De band tussen Santigron en de BEP gaat lang terug. De partij zegt altijd te kunnen rekenen op de steun van de lokale bevolking. In 2010 konden er geen kandidaten worden gesteld in Wanica. De BEP was de verkiezing ingegaan in A Combinatie-verband. Door de late indiening van de kandidatenlijst kon de combinatie niet deelnemen aan de verkiezingen. “We zaten onderling te ruziën, terwijl we samen een grotere strijd te voeren hadden”, zei Andy Aboikoni, één van de ondervoorzitters van de partij. In 2015 waren de meningen in Santigron en de rest van Wanica verdeeld over de toetreding van de BEP tot V7. Dat heeft zich gewroken bij de verkiezing, de achterban volgde de partij niet blindelings in het V7-plan. “Het spijt ons dat wij Santigron dit alles hebben aangedaan. Vergeeft u ons. De partij heeft haar fouten ingezien. We werken nu elke dag hard aan zelfcorrectie,” zei Aboikoni. Hij deed een oproep aan de gelederen om zich te sluiten, eensgezind te werken en met vereende kracht succes te boeken bij de verkiezingen van mei 2020.

BEP-voorzitter Asabina heeft zijn erkentelijkheid uitgesproken over de bijdrage van Santigron bij de partijverkiezing van 3 februari 2018. Hij deelde mee dat de BEP niet is afgedwaald van het oorspronkelijke idee van de grondleggers van de partij om ervoor te zorgen dat het binnenland ook invloed moet hebben in het ’s landsbestuur. Paramaribo heeft nog steeds veel te bepalen over het binnenland zonder dat de mensen in het binnenland daarbij medezeggenschap hebben. Daar moet op een dag verandering in komen, stelde Asabina.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May