Zitting Krijgsraad vlot afgewerkt
29 May 2018, 11:11
foto
Advocaat Irvin Kanhai voordat de zitting van de Krijgsraad begon. (Foto: Raoul Lith)


De zitting van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces is vandaag vlot afgewerkt. Irvin Kanhai heeft namens zijn cliënten Iwan Krolis, Imro Themen en Benny Brondenstein zijn pleidooi gehouden. Hij vindt dat de namen van Krolis en Themen nooit op de verdachtenlijst hadden moeten staan en gaat mee met de auditeur-militair die om vrijspraak heeft gevraagd. Hij hield een gezamenlijk pleidooi voor Krolis en Themen omdat dezelfde argumenten voor beiden gelden.

Kanhai is het niet eens met de eis van 20 jaar gevangenisstraf tegen Brondenstein. Hij voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet met wettige en overtuigende bewijzen is gekomen. De zaak tegen Kenneth Kempes en Luciën Lewis was gauw afgehandeld aangezien zij, zoals voor hen gebruikelijk, niet op de zitting zijn verschenen. Zij hebben ook geen advocaten.

De advocaat van Dick de Bie, John Kraag, heeft om uitstel aan de Krijgsraad gevraagd. Wat de reden precies is, is niet duidelijk geworden op de zitting. Kraag heeft een brief geschreven naar de president van de Krijgsraad. Deze zaak werd op de zitting waargenomen door Kanhai. Tegen De Bie heeft het Openbaar Ministerie vrijspraak geëist. Op 25 juli gaat deze zaak voor. Dan zijn alle zaken op de rol geweest. De auditeur-militair zal hierna aan het woord komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May