Paramaccaners bundelen zich voor ontwikkeling
28 May 2018, 07:50
foto
Paramaccaners uit Suriname en Frans-Guyana bundelen hun krachten voor ontwikkeling van hun woongebied.


Paramaccaners in Suriname en in Frans-Guyana hebben besloten zich te bundelen en samen te werken om hun woongebied te ontwikkelen. "Paramaccaners willen niet meer achterblijven. Ze bereiden zich voor op de grote uitdaging in hun woongebied, zegt de Werkgroep Ontwikkeling Pamaka.

Het gebied heeft voldoende potentie, constateert de Werkgroep. Met Newmont is er een contract, dat op jaarbasis 450.000 tot 500.000 US dollar levert aan fondsvorming. Aan het fonds is er een ontwikkelingsplan gekoppeld. De Fransen treffen voorbereiding voor een ministadje in het stamgebied met maximale faciliteiten.

Zowel in Frans-Guyana als in Suriname zijn er organisaties opgericht om de duurzame ontwikkeling te gaan sturen. In Frans-Guyana is 'Meki un opo Taampu' (laten wij opstaan) opgericht en in Suriname een werkgroep Pamaka Ontwikkeling. Beide organisaties gaan binnenkort een samenwerkingsovereenkomst tekenen om meer te gaan betekenen voor het stamgebied.

De organisaties zijn zaterdag voor de 2e keer in Paramaribo bijeengekomen om hun strategisch ontwikkelingsplan te formulieren. In het plan is opgenomen, hoe vorm te geven aan de ontwikkelingsstructuren. De groepen zijn wild enthousiast uit elkaar gegaan. Binnenkort starten zij met consultaties in het Paramaccaans gebied.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May