Rusland: Staatsolie stort US$ 300 miljoen in Staatskas
27 May 2018, 14:19
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland houdt zijn toespraak tijdens het jaarlijkse congres van de Nationale Partij Suriname. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft tijdens zijn toespraak tot het jaarlijkse congres van de politieke organisatie zojuist meegedeeld dat Staatsolie US$ 300 miljoen heeft gestort in de staatskas. Dit is op basis van de herschikking van de lening.

Staatsolie heeft de lening die het bedrijf had bij de Staat terugbetaald. Rusland is bezorgd over wat de regering met het geld zal doen. Hij hoopt niet dat het geld wordt gebruikt. De beslissing die de regering zal nemen, heeft volgens de politicus grote consequenties voor de toekomst van het land.

Rusland benadrukte dat het een van de grootste problemen van het land is dat er geen geld is. Hij hoopt dat de regering verantwoord zal omgaan met de US$ 300 miljoen die in het weekend door Staatsolie zou zijn gestort op de rekening van de Staat.

Het Congres van de NPS is druk bezocht. Na de toespraak van Rusland is de vergadering geschorst. Op de vergadering zijn ook aanwezig een delegatie van De Nieuwe Leeuw en de Politieke Vleugel van de FAL (PVF). Zij hebben hun ondersteuning toegezegd aan de NPS. Rusland heeft aangekondigd dat het de intentie is dat de partij alleen de verkiezing in zal gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May