Donald Trump kijkt nog steeds uit naar top Kim
27 May 2018, 02:46
foto
Joshua Holt en president Donald Trump in de Naval Office in het Witte Huis. (Foto: Reuters)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag gezegd dat hij nog steeds uitkijkt naar een top 12 juni met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in Singapore. Hij heeft eraan toegevoegd dat de gesprekken zeer goed vorderden.

"We doen het erg goed in termen van de top met Noord-Korea", zei Trump in het Witte Huis. "Het gaat heel goed. Dus we kijken naar 12 juni in Singapore. Dat is niet veranderd. Dus we zullen zien wat er gebeurt."

Trump heeft zijn uitspraken gedaan bij het gesprek met Joshua Holt, de missionaris die Venezuela na twee jaar heeft vrijgelaten. Holt en zijn Venezolaanse vrouw Thamy Candelo zijn vrijgelaten door president Nicolas Maduro in een poging de dialoog tussen Venezuela en de Verenigde Staten te verbeteren.

Ondanks het gebaar van Bogota, heeft de Amerikaanse premier Mike Pence laten optekenen dat de sancties tegen Venezuela van kracht blijven. Holt en zijn vrouw zaten in de gevangenis op beschuldiging van wapenhandel.

“Ik ben erg blij dat Josh Holt terug is thuis met zijn familie – waar hij altijd heeft thuisgehoord,” schreef Pence in een tweet. “De sancties zullen gehandhaafd blijven totdat democratie terugkeert in Venezuela.”

Het koppel was in 2016 gearresteerd in zijn huis in de hoofdstad Caracas terwijl ze wachten op Amerikaanse visa. Ze werden ervan beschuldigd wapens te verbergen. Het paar zat wee jaar in de gevangenis. Holt is een voormalige Mormon missionaris van Utah die in juni 2016 naar Caracas was gereisd om te trouwen met zijn Venezolaanse vriendin Thamy Candelo, die ook een Mormon is. Het koppel besloot dat Candelo en haar kinderen zouden intrekken bij Holt in de VS na het huwelijk, maar het werd in de plaats daarvan gearresteerd.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May