Rotary Suriname vereerd met bezoek topman
24 May 2018, 22:35
foto
De president van Rotary International, Ian Riseley, onthult een plakkaat in het Waaggebouw. Rechts: Rotary District Governor, Waddy Sowma. (Foto: Raoul Lith)


Rotary Suriname is vereerd met het bezoek van de internationale president Ian Riseley. “Het is natuurlijk een erkenning voor het Rotary-werk dat hier gedaan wordt als de hoogste persoon van de organisatie je land bezoekt,” zegt Waddy Sowma, District-Governor 7030. Het bezoek is een eerbetoon om waardering uit te spreken voor het werk dat de Rotary doet in de gemeenschap.

Het thema dat gekozen is voor het jaar is ‘making a difference’. Sowma legt uit dat het werk dat de Rotary doet, hoe klein dan ook, een verandering teweeg brengt bij de mensen. De nadruk wordt onder andere gelegd op het milieu, waarbij gekozen is om het project: het schoonmaken, inrichten en behoud en beheer van het Cultuurtuin bos, uit te voeren. Ook aan volksgezondheid wordt er aandacht besteed. President Riseley heeft alle Rotarians wereldwijd gevraagd een boom te planten om bij te dragen aan het behoud van het milieu.

In het Waaggebouw is door de hoge gast een plakkaat onthuld van het Rotary logo als teken van verbondenheid met het gebouw. Sowma legt uit dat het gebouw dat uit 1824 stamt en zwaar in verval was geraakt. Ongeveer twintig jaar geleden is door de organisatie, met medewerking van de overheid, het monumentale gebouw gerenoveerd. Het pand wordt beheerd door een stichting waarbij de Rotary en de overheid via het onderverhuren, geld binnenkrijgen om het in stand te houden. Een deel van het gebouw dient ook als hoofdkwartier van de organisatie.

Wereldwijd zijn meer dan 1,2 miljoen mensen lid van de Rotary die aangesloten zijn bij 35000 clubs in 200 landen. In Suriname zijn er 3 clubs: de Rotary Club of Paramaribo, Rotary Club Paramaribo Central en Rotary Club Residence.

Raoul Lith

Tuesday 07 July
Monday 06 July
Sunday 05 July