Rámlilá Coördinatie Team bij Cultuur-directeur
08 May 2018, 08:18
foto
Het Rámlilá Ayodhya Coördinatie Team Suriname op bezoek bij Cultuur Directeur Elviera Sandie (tweede van links).


Het Rámlilá Ayodhya Coördinatie Team Suriname heeft een bezoek gebracht aan cultuurdirecteur, Elviera Sandie. Dit ter voorbereiding van de komst van een Rámlilá delegatie uit India, in het kader van de culturele uitwisseling tussen Suriname en India. De delegatie uit India zal van 8-13 juli in Suriname vertoeven.

Het gezelschap uit India bestaat uit 16 deskundigen van het Ayodhya Research Institute. De delegatie komt onder leiding van Yogendra Pratap Singh, directeur van Ayodhya Research Institute. Hij is tevens directeur van het Cultuur departement van de overheid van Uttar Pradesh. In 2012 heeft Pratap Singh een bezoek gebracht aan Suriname. Hij heeft toen ook breedvoerig van gedachten gewisseld met de organisaties: Culturele Unie Suriname, Vishva Jyoti en Shri Mahá Sakti Durgá Samáj van Leiding 9a over het Rámlilá gebeuren en over mogelijke samenwerking. Het Ayodhya Research Institute probeert wereldwijd het Rámlilá gebeuren te promoten, ook in het Caribisch gebied, waaronder Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Rámlilá wordt gezien als de verschijning van het goede om het kwade te vernietigen. Dit wordt op verschillende manieren met toneel uitgebeeld. Rámlilá is het verhaal van de incarnatie van God Vishnu op aarde in menselijk gedaante van Shri Rám, om de demon Rávan, koning van Shri Lanká te vernietigen. Rávan was de behuizing van de ‘slechte’ karakter eigenschappen in de mens.

Het Ayodhya Research Institute verzorgt in verschillende landen trainingen en workshop om de boodschap van het goede in al haar facetten te verkondigen. De professionele verhandeling vindt plaats vanuit het verhaal, de kostuums, make-up en de algehele aankleding om de werkelijkheid in beeld te brengen. Maar vooral vanuit een pedagogische en andere wetenschappelijke invalshoeken.

De gasten zullen in Suriname begeleid worden door het coördinatieteam, bestaande uit Amrika Anroedh, Jan Soebhag, Darchini Boedhoe, Karan Jagesssar, Harold Pramsoekh, Asraf Radjes en Manoj Daryanani.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May