Politie: Dertien aanhoudingen voor piraterij
07 May 2018, 13:55
foto


In drie dagen heeft het onderzoeksteam van de politie dertien verdachten aangehouden, meldt de politie Public Relations. De aanhoudingen zijn op verschillende locaties gedaan door verschillende eenheden. De arrestaties - tussen donderdag en zaterdag - hebben alles te maken met de brute zeeroof die meer dan een week geleden is gepleegd in Surinaamse wateren voor de Wia Wiabank.

Piraten hebben vier vissersboten aangevallen, de bemanning mishandeld, overboord gegooid en de dood ingejaagd. Van de minstens 20 bemanningsleden van de vaartuigen, zijn er acht terecht. Drie lichamen zijn geborgen en vijf bemanningsleden hebben de gruwel overleefd.

De gruwelijkheid van de piraten hebben kwaad bloed gezet onder de vissers. Alle vaartuigen zijn teruggekomen van zee en zijn aangemeerd bij de verschillende steigers. De vissers willen garanties voor hun veiligheid, alvorens ze opnieuw hun werkzaamheden hervatten.

Intussen heeft minister Ronni Benschop van Defensie hen toegezegd dat binnen een week de wateren weer veilig zullen zijn. Ook de Guyanese minister van Openbare Veiligheid heeft gisterenochtend een ontmoeting gehad met de vissers en de getroffen families. Hij zal gesprekken voeren met de Surinaamse autoriteiten, alvorens hij later vandaag vertrekt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May