Beruchte 'Crackhead' onder de gearresteerde zeerovers
07 May 2018, 06:34
foto
Vissersboten aangemeerd te Nieuw Amsterdam. De meeste boten varen voorlopig niet.


De politie heeft de afgelopen dagen verschillende verdachten betrokken bij de terreur op zee, gearresteerd. Zondag is met behulp van vissers, de beruchte 'Crackhead' in de kraag gegrepen. Deze verdachte is gesignaleerd in de boot die de vissers heeft aangevallen, mishandeld en de dood ingejaagd bij de Wia Wiabank.

Een booteigenaar die aangifte van de roof gedaan heeft bij de politie van Nieuw Amsterdam, heeft beschreven welke verdachten hij herkend heeft tijdens de brute aanval op de vissers. In het vaartuig zaten 'Dick', ‘Bolo’, Crackhead’, ‘Sanbad’ en een man die hij niet kende. Degenen die hij bij naam kende, zijn allemaal Guyanees. De aanhoudingen zijn op zee en land verricht.

Ook de Kustwacht heeft een boot en verdachten binnengebracht en afgeleverd aan de politie. Bij controle van de boten op zee bleek dat de bemanning geen vergunning kon tonen. De mensen aan boord hadden ook geen identiteitspapieren. De Kustwacht heeft zondag ook een van de hoofdverdachten aangehouden op zee en overgedragen aan de politie.

Er worden volgens informatie die verstrekt is, vijftien personen vermist. Drie lijken zijn geborgen en vijf personen hebben het drama overleefd. De vissers werken in tegenstelling tot vroeger actief mee, opdat de verdachten gepakt kunnen worden. De samenwerking tussen Suriname en Guyana en informatie-uitwisseling is intussen ook goed op gang gekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May