VPAS verwent 15 hardwerkende moeders
06 May 2018, 20:43
foto
De stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) heeft vijftien moeders verwend met het oog op Moederdag.


Vijftien hardwerkende moeders zijn door stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) in de bloemetjes gezet. Ruth Wijdenbosch, VPAS-voorzitter zegt dat niet uit het niets de vrouwen heeft uitgenodigd. Er is gekozen voor moeders die dagelijks moeten zwoegen om het hoofd boven water te houden. Bovenop deze struggle proberen zij niet alleen hun kinderen, maar ook ‘kweekjes' een thuis te bieden. In hun buurten zijn deze vrouwen ook met sociaal werk bezig. “Het zijn vrouwen die geen grani zoeken en stille werkers zijn op sociaal gebied. Wij willen ze vandaag eren.”

De activiteit stond in het teken van Moederdag. De moeders werden afgelopen uitgenodigd om in restaurant Chi Min onder een hapje en een drankje een gezellige tijd te beleven. Aan het eind van de avond mochten de moeder een gevulde enveloppe en een presentje in ontvangst nemen.

De avond begon met gebed en werd daarna gevuld met zang, voordrachten van onder andere Sjaghnaz Pengel, anekdotes, en uiteraard gelach en fatu’s. Gregory Rusland, NPS-voorzitter, die als eregast aanwezig was, sprak de moeders toe. Hij memoreerde zijn eigen moeder die de belangrijkste persoon in zijn leven was. Zijn moeder heeft hem gevormd tot de man die hij nu is. Hij mist haar nog steeds. Het is volgens Rusland belangrijk dat men moeders eert. Het initiatief van VPAS juichte hij daarom toe.

Het primair doel van VPAS is om meer vrouwen te interesseren politiek actiever te worden. Dit doet de stichting door trainingen en scholing. Tegelijk focust de stichting zich op het uitvoeren van sociale projecten. Het Moederdaguitje is een van de vele sociale projecten, zegt de stichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May