Guyanese minister Publieke Veiligheid naar Suriname
05 May 2018, 12:30
foto
De Guyanese minister van Publieke Veiligheid, Khemraj Ramjattan.


De Guyanese minister van Publieke Veiligheid, Khemraj Ramjattan komt zondag aan het hoofd van een delegatie naar Suriname voor overleg. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft overleg gehad met de Guyanese bewindsman over de tragedie in de visserijsector.

De regering en het bestuur van het Visserscollectief hebben de afgelopen dagen gesprekken gevoerd over het geweld in de Surinaamse wateren, waarbij doden zijn gevallen. Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij had donderdag, gelijk na aankomst uit Brazilië, een overleg met het Visserscollectief, waarbij de ordening en het vergunningenbeleid, zijn aangekaart.

Na de meeting van donderdag heeft een coördinatieteam van de regering onder leiding van de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, samen met zijn collega's Soerdjan en Ronni Benschop van Defensie vrijdag een onderhoud gehad met leden van de vaste Assembleecommissies. Het visserscollectief was bij deze bijeenkomst ook aanwezig.

Minister Getrouw laat via het Nationaal Informatie Instituut weten dat er een goede samenwerking is tussen het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger over deze trieste aangelegenheid. De regering benadrukt dat de nazorg van de getroffen families en nabestaanden de nodige aandacht heeft. De acties die door het Korps Politie Suriname, Nationaal Leger en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing worden gecoördineerd zijn in volle gang. De regering wenst nogmaals te benadrukken dat deze kwestie met de nodige voortvarendheid, tact en ernst wordt afgehandeld door de relevante autoriteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May