Man ingesloten voor oplichting met vuurwapenvergunning
05 May 2018, 16:31
foto


Anielkoemar H. (44) is aangehouden door de politie van Nieuwe Haven voor oplichting. Hij beloofde een ondernemer van Chinese afkomst dat hij zijn vuurwapenvergunning in orde zal maken. Hiervoor moest de man US$ 1750 neertellen. De ondernemer vroeg de man hoe hij zekerheid kon hebben dat hij niet voor de gek zou worden gehouden.

Om geloofwaardig over te komen, gaf Anielkoemar H. zijn rijbewijs af aan de ondernemer. Na enkele dagen belde hij de ondernemer op en gaf hem door dat zijn stukken in orde waren. Vanwege het feit dat de man de Nederlandse taal niet machtig is, gaf Anielkoemar H. hem een oude sollicitatiebrief in een enveloppe.

De ondernemer vertrouwde de zaak niet en stapte met het document naar de politie en deed zijn verhaal. Anielkoemar H. is opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Het vermoeden bestaat dat de verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept hen die benadeeld zijn geworden op zich te melden bij de recherche van Paramaribo gevestigd in het politiebureau Geyersvlijt of te bellen op het nummer 451163.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May