Plantages Commewijne ontsluiten door aanpak fietspad
04 May 2018, 02:33
foto
Frederiksdorp aan de rechteroever van de Commewijnerivier maakt goede tijden mee. De locatie geniet steeds meer internationale belangstelling. (Foto's: René Gompers)


Groen, rustiek, historisch, modern, fris en heel veel wind. Frederiksdorp, aan de rechteroever van de Commewijnerivier, maakt goede tijden mee. De oude plantage is al twee jaar een eco-resort volgens internationale standaarden. De vereniging van 17 bedrijven, gericht op de ontwikkeling van het gebied, de North Commewijne Tourism Cluster, bestond woensdag een jaar. Het eerste wapenfeit van die cluster is in de maak; de start van een project om een fietspad en zeven bruggen die de omliggende plantages op de rechteroever met elkaar verbinden, aan te pakken. Het gaat om een eeuwenoud fietspad van ongeveer 24 kilometer.

Het gebied wordt ook wel het Noord Commewijne eiland genoemd. “Frederiksdorp is een gebied waar je omheen kan varen,” licht Sirano Zalman, directeur van het resort toe. “Je kan met die grote Guyanese vissersboten via het Matapicakanaal naar zee, rondom varen naar Braamspunt, en weer terug naar hier. In dat opzicht kun je het zien als een eiland. Om de zone af te bakenen noemen we het gebied nu Noord Commewijne eiland.” Het fietspad is bedoeld om het eiland verder te ontsluiten en om onder andere Margaritha, Bakie, Rust en Werk beter met elkaar te verbinden. Sommige delen zijn nogal geïsoleerd en lopen leeg daardoor. Het pad zal ook bijdragen aan het doel om bezoekers meer dagen te laten doorbrengen op Frederiksdorp en omgeving.

Een deel van het fietspad is letterlijk in het water gevallen, doordat het wegspoelde. Het overgrote deel wordt verstevigd en zeker 10 kilometer zal vernieuwd moeten worden. Zeven vervallen bruggen zullen gerenoveerd en opnieuw gebouwd worden. Het project kost 350.000 Amerikaanse dollar. De overheid komt via de ministeries van Financiën, Handel, Industrie & Toerisme, in met 150.000 dollar. De middelen komen uit een lening van de International Development Bank (IDB). Het contract is in een van de historische gebouwen op Frederiksdorp door Zalman en HI&T directeur Reina Raveles getekend. De grootste sponsoren Grassalco, Staatsolie en Van Alens Industrie, komen in met materiaal.

In het Frederiksdorppakket zijn onder andere ook opgenomen birdwatching, kano varen, kooklessen, hengelen, een botanische tuin, culturele manifestaties, trips naar de legplaatsen van zeeschildpadden, de Wetlands en de Lotus vallei, dolfijn spotten, Matapica en Braamspunt. De historische wandelingen doen niet onder, gelet op de belangstelling. Tijdens de ondertekening gingen de activiteiten gewoon door. Grote groepen toeristen met backpacks, begeleid door nogal jonge tourgidsen, verplaatsen zich in bosjes van de ene locatie naar de andere. Elke plek heeft een interessant verhaal. Er zijn pakketten voor ingezetenen en buitenlanders. De buitenlanders worden vanaf de Johan Adolf Pengel luchthaven bediend.

Het zal 18 maanden duren voor het werk aan het fietspad en de bruggen af is. “Het is een uitdaging om het plan te realiseren,” merkt Zalman op. “We hebben 350.000 dollar nodig, we hebben al een deel en een aantal toezeggingen. Het werk begint nu, we springen er met armen en benen in om het te realiseren.” De economische situatie van het land is geen drempel voor de organisatie, haalt Zalman aan. Er is behoefte aan wat Frederiksdorp en omgeving te bieden hebben. De locatie geniet steeds meer internationale bekendheid. Het is zaak dat er voldaan wordt aan de verwachtingen. Er is al veel werk verzet om mensen op één lijn te krijgen. “We kunnen alleen honderd procent succes hebben, whatever de situatie in het land. Een andere optie is er niet.”

De cluster is blij met de steun van de overheid, maar ze moet zelf ook zo gauw mogelijk gaan investeren in haar eigen faciliteiten. Zowel de aanmeersteiger te Leonsberg, die niet alleen wordt ingezet om Frederiksdorp te bereiken, als die te Mariënburg tegenover het toeristische eiland, moeten zo snel mogelijk aangepakt worden. Op Mariënburg dient er ook een behoorlijke parkeerplaats te komen. De drukte in de weekenden is enorm en parkeren is een groot probleem. Er zijn ook vuilverwerkingsfaciliteiten nodig op het Noord Commewijne eiland, geeft Zalman aan.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May