Bouterse: Grondig onderzoek naar tragedie met vissers
03 May 2018, 19:19
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De regering leeft mee met de getroffen families. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse noemt het een 'heel trieste zaak' wat er is gebeurd met de vissers op zee. De regering doet er alles aan om te weten te komen wat er gaande is om de samenleving precies te informeren. Er wordt volgens de president alles aan gedaan om deze zaak te onderzoeken, waarbij elke steen omgekeerd zal worden. De regering leeft mee met de familieleden van de slachtoffers.

De president hield zojuist na aankomst uit Brazilië op de Johan Adolf Pengel luchthaven een persconferentie. Hij deelde mee dat vanuit Brazilië continu contact is onderhouden met Suriname. De ministers Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Ronni Benschop van Defensie hebben intensief contact onderhouden met de diensten die bezig zijn met het onderzoek, deelde Bouterse mee.

Met Frans-Guyana en Guyana is eveneens contact gemaakt om gezamenlijk op te treden tegen de piraten. Ook met Brazilië is over deze kwestie gesproken. Bouterse zei dat de regering diverse stappen heeft ondernomen. Deze kwestie zal structureel worden aangepakt. Nagegaan wordt hoe het probleem zal worden opgelost.

Intussen is bekend geworden dat een vijfde slachtoffer de brute aanval heeft overleefd. Drie lichamen zijn geborgen, terwijl twaalf personen nog worden vermist. Gisteren was er een nieuwe aanval op een vissersboot, waarbij de kapitein van de boot zou zijn omgekomen. Nadere details ontbreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May