Vervolggesprek Douanebond en minister vanmiddag
02 May 2018, 11:52
foto
Het bestuur van de Douanebond tijdens een ledenvergadering vandaag. De douaniers willen opheldering over de vervanging van de leiding. In het midden, voorzitter Joyce de Vlugt. (Foto: Raoul Lith)


De Douanebond heeft vanmorgen een gesprek gehad met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Het onderhoud wordt om 14.00 uur voortgezet omdat de minister wegens andere verplichtingen weg moest. Joyce de Vlugt, voorzitter van de bond, zegt aan Starnieuws dat de leden opgeschrikt zijn door de vervanging van de totale leiding van de douane.

Voor vanmorgen 8.00 uur was er een spoedledenvergadering uitgeschreven. Nadat de vergadering geopend werd, is deze geschorst. Het bestuur heeft meegedeeld dat Hoefdraad de bond heeft uitgenodigd voor een gesprek. Toen het bestuur vernam dat de leiding is vervangen en ook enkele ambtenaren, is er gelijk een brief gericht naar de minister om opheldering te vragen.

De Vlugt zegt dat het bestuur via de pers heeft vernomen dat de leiding naar huis is gestuurd. Dit is volgens haar niet de juiste vorm van communicatie. De bond wil weten waarom zulke drastische stappen zijn ondernomen. De mening van de leden wordt gevraagd over deze kwestie. In het gesprek met de bewindsman zullen de gevoelens van de douaniers en andere ambtenaren op tafel worden gelegd.

Het nieuwe team wordt geleid door oud douane inspecteur August van Lobbrecht en zal belast worden met de totale reorganisatie van de douane. De nieuwe leiding heeft een aantal belangrijke opdrachten meegekregen, zoals het verhogen van de inkomsten voor de Staat Suriname. Verder moet er een goede coördinatie zijn met de haven en moeten zaken rond het personeelsbeleid worden uitgewerkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May