Real Madrid voor derde keer op rij in UCL finale
01 May 2018, 18:43
Cristiano Ronaldo feliciteert Karim Benzema met zijn eerste doelpunt. (Foto: Reuters)

Real Madrid heeft zich voor de derde keer op rij weten te kwalificeren voor de finale van de UEFA Champions League (UCL). Madrid plaatste zich na een spannende gelijkspel (2-2) vandaag met een totale overwinning van 4-3 tegen FC Bayern Munich. Morgen wordt beslist of AS Roma of FC Liverpool doorgaan naar de finale, die op 26 mei in Kiev, Oekraïne, wordt gespeeld.

Vanaf de eerste minuut zijn beide teams in volle vaart gestart met de wedstrijd. Zij hadden alles op alles gezet om te scoren. Joshua Kimmich, die in de eerste wedstrijd het tegendoelpunt had gemaakt voor Bayern, kwam opnieuw vroeg tot scoren na een voorzet in het strafschopgebied. Maar Real Madrid liet zich niet van het veld spelen en maakte in de 11e minuut een gelijkmaker via het hoofd van Karim Benzema, na een prachtige voorzet van teamgenoot Marcelo. Tot aan de laatste seconden van de eerste 45 minuten werd de wedstrijd in een hoog tempo gespeeld.

Binnen een minuut in de tweede helft maakte de doelverdediger van Bayern Munich een enorme blunder met een terugspeelbal, waarop Benzema hem meteen afstrafte. Bayern liet zich niet demotiveren hierdoor en bleef agressief aanvallen, terwijl Madrid op de counter een dreiging probeerde te vormen. Na een vloedgolf van aanvallen scoorde James Rodriguez de gelijkmaker tegen zijn 'eigen club', sinds hij in een leencontract is bij Bayern Munich. Hij is technisch gezien een speler van Real Madrid. Bayern had nog maar één doelpunt nodig om Madrid uit te schakelen en heeft geprobeerd tot de laatste seconden die te vinden, maar het is uiteindelijk niet gelukt.

De wedstrijd eindigt 2-2 en nadat Real Madrid de eerste wedstrijd met 2-1 had gewonnen kwalificeerde zij met een stand van 4-3 voor de Finale in Kiev. Dit is de derde keer dat Real madrid achtereenvolgend in de finale staat van de UCL. De club heeft de eerste twee keren de Cup gewonnen.