NPS pleit voor terugkeer arbeidszin
01 May 2018, 16:56
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) pleit voor terugkeer van de zin in arbeid voor burgers. De lust om werk te verrichten om zo een goed bestaan te hebben is afgenomen. Deze conclusie komt volgens de partij o.a. vanwege de devaluatie van de Surinaamse munt met als gevolg dat mensen minder kunnen doen met hun geld. Het geduld van hardwerkende mensen wordt nu te lang op de proef gesteld.

De NPS heeft de afgelopen maanden trainingen verzorgd om het ondernemerschap onder voornamelijk jongeren aan te wakkeren en te stimuleren. Wanneer mensen plezier hebben in wat zij doen en er een brood aan kunnen verdienen, zorgt dat voor meer productie, levensvreugde en goede ontwikkeling van het gezin. Het zijn volgens de NPS factoren die een bijdrage leveren aan het scheppen van gunstige condities zodat een gezonde economie van een land kan worden bewerkstelligd.

"Opo kondreman un' opo." Met deze oproep wil de NPS dat met vereende krachten eraan gewerkt wordt om de ontwikkelingskansen die Suriname biedt ten volle te benutten. Wij arbeiders moeten een halt toeroepen aan het corruptief beleid en nepotisme van de huidige machthebbers. Die handelingen hebben directe negatieve invloed op de productie en werkgelegenheid en scheppen eveneens een onzeker klimaat van ons bestaan.

Er is sprake van aantasting van de arbeidszin, waarbij zelfs schoolgaanden geen garantie hebben voor werk na hun studieperiode. Hierdoor is er vrijwel geen sprake van aspiraties bij de werkende klasse die een bijdrage kan leveren aan duurzame productie om het land van inkomsten voorzien.

In haar ontwikkelingsbeleid gaat de NPS voor innovatief denken en handelen, behoud van werkgelegenheid en het belang van tripartiete overleg tussen overheid, werkgevers en werknemers. De nadruk moet volgens de partij ten alle tijden gelegd worden op het veiligstellen van de toekomst van het Surinaams volk. De NPS wenst een ieder een vredige arbeidersdag toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May