Natio vertrokken naar Brazilië
29 Apr 2018, 12:24
foto


De nationale voetbalselectie van Suriname (Natio) is vandaag vertrokken naar Brazilië voor het afwerken van twee vriendschappelijke ontmoetingen. Het trainingskamp van Natio in Belem, Brazilië begint vandaag en duurt tot en met 5 mei. De selectie zal in twee vriendschappelijke wedstrijden uitkomen tegen twee lokale topclubs. Donderdag zijn de laatste veldtrainingen afgewerkt.

Bondscoach Eugene Verwey heeft vrijdag een rustdag ingelast. Gisteren zijn nog enkele technische zaken besproken. Door het vertrek zijn enkele wedstrijden van de selectie afgelast. De clubs die 3 of meer spelers hebben in Natio zullen worden vrijgesteld van hun wedstrijden met uitzondering van de doelverdediger. Als een club 1of 2 spelers heeft in Natio, zal er geen uitstel worden verleend. Het beleid van de Surinaamse Voetbalbond is enigszins gewijzigd en wordt thans met een selectie van spelers onder de 23 jaar gewerkt. Er is dispensatie verleend aan drie spelers boven deze leeftijd. Hiermee wordt ook beoogd een stabiele selectie voor de komende periode op de been te hebben.

De wedstrijd die is doorgegaan is de ontmoeting Inter Moengo Tapoe, de huidige landskampioen tegen hekkensluiter van de eerste divisie Nishaan 42. De wedstrijd werd thuis bij Inter, in het Ronnie Brunswijkstadion gespeeld. Na een 1-0 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 3-0. Vandaag staat de wedstrijd SNL-West United in het Frank Essed Stadion geprogrammeerd.

Ala-D Media

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May