Ruim 1.500 leerlingen Dijkveld leren over hygiëne
29 Apr 2018, 16:29
foto
Scholieren hebben geleerd over onder andere handhygiëne en het belang van een schoon milieu.


Ruim 1.500 leerlingen van 5 basisscholen waarvan 1 speciaal onderwijs, hebben op een interactieve manier geleerd over handhygiëne, omgevingshygiëne, sanitatie en het belang van een schoon milieu. Het maakt deel uit van een WASH (Water Sanitatie en Hygiëne) Awareness project van Stg. Suricorps for Development in samenwerking met Staatsolie NV.

Het staatsbedrijf heeft door zijn corporate social responsibility programma recent op 5 basisscholen te Tout Lui Faut, Dijkveld de toilettengroepen gerenoveerd en gebouwd. Het gaat om de scholen OS II Livorno, Alexander Sweetschool, Speciaal Onderwijs Livorno, Openbare School Dijkveld en de Sewbaranschool. In totaal hebben 30 vrijwilligers van Suricorps en 30 medewerkers van Staatsolie vrijwillig meegedaan aan het project. Enid Bergval van Staatsolie spreekt van een geslaagd project. Ze is blij met de samenwerking met Suricorps en de inzet van de medewerkers van Staatsolie. In het kader van dit beleid staat de samenleving in de omgeving Dijkveld waar het bedrijf actief is nog enkele projecten te wachten.

Ook Merville Vrede, program manager bij Suricorps for Development is tevreden. Ze voegt eraan toe dat het een streven is van de organisatie om dit soort projecten te verheffen tot programma’s. Binnen een week tijd hebben we 1.500 leerlingen op kindvriendelijke manier via presentaties, spel en demonstraties kunnen bereiken wat aangeeft dat het wel kan. Naast de samenwerking met Staatolie als initiatiefnemer is er ook nauw samengewerkt met Intermed, Ricky Stutgard die de vrijwilligers heeft bijgeschoold en het ministerie van Regionale Ontwikkeling met wie Suricorps in een Public Private Partnerschap zit.

De uitdaging zat er volgens Vrede in om op het niveau van de kinderen, de bewustwording bij te brengen. Dit is prachtig gelukt waarbij er naast de informatie gebruik is gemaakt van kleurplaatjes voor de lagere klassen en de kleuters en woordzoekers en memorie spel voor de hogere klassen. Ook werd door de vijfde- en zesdeklassers een klein milieu onderzoek gedaan op de respectieve scholen waarbij de hygiëne op verschillende plekken werd getoetst. Vrijdag werd de laatste school aangedaan en het resultaat zal aan de scholen worden gegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May