Schade EBS-net Mangolaan; veroorzaker moet betalen
29 Apr 2018, 02:48
foto
Werknemers van de EBS bezig met het aanleggen van een hoogspanningskabel aan de Mangolaan. (Foto: EBS Public Relations)


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal de kosten die gemaakt worden om de schade aan het netwerk te herstellen, verhalen op de veroorzaker. Zaterdag is een ondergrondse hoogspanningskabel van de EBS aan de Mangolaan defect geraakt na eerder deze week te zijn beschadigd door graafwerkzaamheden die op het project 'Rehabilitatie Mangolaan' werden uitgevoerd. De schade aan de kabel is enorm. Over een tracé van 60m moet er een nieuwe hoogspanningskabel worden gelegd.

Door de defecte kabel was een groot gebied verstoken van elektriciteit. Een deel is gedeeltelijk onder spanning gebracht. Vanwege de omvang van de schade en de complexiteit van de job was een deel van de omgeving zaterdagavond nog verstoken van elektriciteit. Technici van de EBS zouden er alles aan doen om de stroomvoorziening in de nacht nog te normaliseren, meldt het bedrijf.

Het verrichten van werkzaamheden nabij het elektriciteitsnet is levensgevaarlijk, benadrukt de EBS. Het in acht nemen van de veiligheidsvoorschriften is van zeer groot belang, niet alleen voor de eigen veiligheid, maar ook ter bescherming van het elektriciteitsnet. Schade aan het net heeft vaak genoeg ook een storing tot gevolg en klanten worden hier de dupe van.

Operators die werkzaamheden langs openbare wegen uitvoeren (in het bijzonder langs de elektriciteitsnetten) beschikken over een vergunning en worden geacht bekend te zijn met de veiligheidsvoorschriften die hierbij gehanteerd moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May