Minister Elias doet aankopen bij Siemens voor ziekenhuizen
28 Apr 2018, 00:00
foto
Minister Antoine Elias (tweede van links) op bezoek bij Siemens. Links van hem directeur van het bedrijf, Ger Joosten en waarnemend directeur MMC, Bisnoepersad Dalloesingh.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft voor verschillende ziekenhuizen apparatuur besteld bij Siemens. Het bezoek aan het bedrijf dat aanvankelijk als Medisch Mungra Ziekenhuis werd uitgevoerd, is omgezet in Volksgezondheid. Siemens zal een groot deel van de apparatuur voorfinancieren en in topconditie leveren aan Suriname, zegt de bewindsman aan Starnieuws.

Elias zegt dat vooral röntgen de afgelopen periode weinig aandacht heeft gekregen. Hij is blij dat Siemens bereid is Suriname voor te financieren, waardoor er verlichting ontstaat. MMC heeft jarenlange ervaring met het bedrijf dat voor meerdere ziekenhuizen apparatuur zal leveren. Nu zal volgens de bewindsman de radiologie landelijk "een flinke boost" krijgen. De directeur van Siemens, Ger Joosten, heeft alle medewerking toegezegd en is blij met het vertrouwen dat gesteld is in het bedrijf.

Overeengekomen is dat het bedrijf de volgende apparatuur levert:
Een CT Scan en een echo heavy duty voor Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Voor 's Lands Hospitaal is een bucky aangeschaft. Op de lijst staat een niersteenvergruizer voor MMC. Voor Marwina ziekenhuis dat binnenkort operationeel wordt, is een mobilette en een echo light duty besteld. Ook voor Wayambo en Kabalebo is een echo light duty gekocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May