Reactie: Zwembond kan wel fondsen genereren
28 Apr 2018, 14:30
foto


Afgelopen zondag hoorde ik de voorzitter van de Surinaamse Zwembond tijdens een vraaggesprek, praten over de problemen binnen de organisatie. Een daarvan is het financieringsprobleem, waarmee de Zwembond te kampen heeft bij het uitzenden van gekwalificeerde zwemmers naar internationale wedstrijden.
In het kort kwam het er op neer dat ouders bij deelname van hun kind aan internationale zwemwedstrijden zelf voor de kosten van uitzending moeten opdraaien.

Aangezien volgens de voorzitter de Zwembond als organisatie, geen geld heeft en de overheid (lees Sportzaken) geen of onvoldoende geld ter beschikking stelt.
Ik ben een totaal andere mening toegedaan en wel om de volgende redenen:
Van een bestuur mag toch wel verwacht worden dat er genoeg creativiteit of vindingrijkheid aanwezig is om fondsen te genereren.
Maar, en nu komt het, de Zwembond beschikt zelf over de mogelijkheid om binnen het zwemles gebeuren en wel het 'zwemexamen' voldoende geld binnen te halen, om naast het uitzenden van zwemmers naar internationale wedstrijden, ook andere zaken te financieren, zoals het aanschaffen van moderne elektronische tijdmeetapparatuur.

Volgens mijn onderzoek, gedaan tijdens mijn periode als Diploma Consul (een coördinator) is er op jaarbasis aan examengeld, een omzet van minstens SRD 400.000 mogelijk, waarvan de Zwembond zeker 50% niet binnenhaalt, of niet binnen wil halen. ik zie gaarne een reactie of verklaring van het bestuur of de voorzitter, op deze opmerking.

Er is een model ontwikkeld om uit de geschatte omzet een rechtmatig deel te kunnen innen. Er is dan wel inzet en goede wil nodig, anders blijft dat geld verdwijnen in zakken die daar geen recht op hebben! Het model en de informatie over het onderzoek gedaan, zijn beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Marcel Nahar
m.nahar@sr.net
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May