Getrouw heeft beter beeld noden strafinrichtingen
27 Apr 2018, 08:53
foto
Het hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Regillio Blijd, verwelkomt minister Stuart Getrouw. (Foto: NII)


Tijdens een oriëntatiebezoek aan de strafinrichtingen donderdag heeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie een beter beeld gekregen van de noden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren. De bewindsman is zich er bewust van dat zonder de nodige middelen de bedrijfsvoering niet optimaal kan zijn.

Het diensthoofd van het korps, Regillio Blijd en zijn staf zullen door de minister uitgenodigd worden voor een uitgebreide werkbespreking waarbij de prioriteiten gesteld zullen worden. Hierna zal Getrouw de vakbond ontvangen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De bewindsman oriënteerde zich in de Centraal Penitentiaire Inrichting te Santo Boma, het Huis van Bewaring, het Jeugd Opvoedingsgesticht en de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan.

Bij dit bezoek maakte de bewindsman officieel kennis met de verschillende inrichtingsdirecteuren en hun staf. Volgens de traditie bij de verschillende korpsen, zijn de troepen geïnspecteerd door de minister. Daarna is hij ontvangen door diensthoofd Blijd en de staf van de drie inrichtingen.

De minister heeft een kort onderhoud gehad met de hoofden van de drie inrichtingen met hun staf over de knelpunten zoals de onderbezetting van de verschillende afdelingen, de overurenregeling, de zelfredzaamheid en de processen binnen de inrichtingen. Blijd heeft aangegeven dat het korps ingenomen is met het bezoek van de bewindsman. “Het korps heeft zich hierop voorbereid en het heeft daarom zijn strategie uitgezet”.

De bewindsman gaf te kennen een heel goede samenwerking met alle inrichtingsdirecteuren te willen hebben. Het is nodig dat zij vóór de werkbespreking alle knelpunten listen en die als agendapunten meenemen. “Als ministerie zal er geen belofte worden gedaan, maar er zal hard gewerkt worden om bepaalde knelpunten weg te werken”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May