MMC leidt eigen diëtiste op; komt student tegemoet
27 Apr 2018, 12:41
foto
Sha’ista Khodabaks en waarnemend directeur van MMC, Bisnoepersad Dalloesingh.


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft in Den Haag een contract getekend met de Nickeriaanse student Sha’ista Khodabaks die de opleiding Diëtetiek zal volgen aan de Haagse Hogeschool in Nederland. Minister van Volksgezondheid en voormalig directeur van MMC die momenteel in Nederland vertoeft, zegt aan Starnieuws dat het ziekenhuis niet over een diëtiste beschikt en dat het district dringend één nodig heeft. Het contract is getekend door de student en waarnemend directeur van MMC, Bisnoepersad Dalloesingh.

Elias vertelt dat de studiekosten van Khodabaks deels door het MMC gedragen zullen worden. In ruil daarvoor zal de student na afloop van haar opleiding vijf jaar voor het MMC werken. De bewindsman vindt het verstandig dat het ziekenhuis zelf personen opleidt die hun krachten kunnen bieden aan de Nickeriaanse gemeenschap. Ook benadrukt hij dat hart- en vaatziekten en diabetes, hoog scoren in het rijstdistrict. Op de vraag waarom speciaal voor Khodabaks gekozen is, zegt Elias dat deze student de enige was die belangstelling voor deze opleiding had. Het allerbelangrijkste was dat ze bereid is terug te keren naar Suriname en wel naar Nickerie en het MMC.

Dalloesingh kan zich helemaal terugvinden in de zienswijze van Elias. Hij zegt dat hij lang met Elias gewerkt heeft in het ziekenhuis en goed op de hoogte is van de pijnpunten van het MMC. Hij is voorzitter van het stichtingsbestuur en kent de gang van zaken van dit medisch centrum. Volgens hem is het van belang dat het MMC een diëtiste krijgt die permanent gevestigd zal zijn in het ziekenhuis.

Khodabaks is enorm blij met dit aanbod van het MMC. Ze kan haar studie in Nederland doen en zij is nu al verzekerd van een baan. Daarnaast is het voor haar een eer om haar krachten te mogen geven aan het district waar zij geboren en getogen is. Overigens kan ze na haar studie vol passie haar krachten geven aan haar districtsgenoten. Zij is de directie van MMC en Elias dankbaar voor dit aanbod en zal hen niet teleurstellen.

Ebu Jones, waarnemend zaakgelastigde in Nederland, zegt aan Starnieuws dat dit initiatief helemaal binnen het beleid van deze regering past. Hij juicht dit initiatief toe en hoopt dat andere ministeries ook dit beleid zullen toepassen. Voor serieuze studenten is dit een motivatie en tevens heeft Suriname de zekerheid dat deze studenten terugkeren als kader naar Suriname, zegt Jones.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May