Iran: Opperste leider wil bundeling moslimlanden tegen VS
26 Apr 2018, 15:25
foto
De Iraanse opperste leider, Ayatollah Ali Khameini.(Foto: Reuters)


De opperste leider van Iran heeft moslimlanden opgeroepen om zich te verenigen tegen de Verenigde Staten (VS). De staatstelevisie meldt vandaag dat hij zei dat Teheran nooit zou toegeven aan 'pesterij'.

"De Iraanse natie heeft zich met succes verzet tegen pogingen tot pesterij door Amerika en andere arrogante machten en we zullen ons blijven verzetten ... Alle moslimnaties moeten verenigd zijn tegen Amerika en andere vijanden," zei Ayatollah Ali Khamenei.

De hoogste autoriteit van Iran bekritiseerde president Donald Trump omdat hij dinsdag zei dat sommige landen in het Midden-Oosten "het geen week zouden volhouden" zonder Amerikaanse bescherming. "Dergelijke opmerkingen zijn een vernedering voor moslims ... Helaas is er oorlog in onze regio tussen moslimlanden. De achterlijke regeringen van sommige moslimlanden vechten met andere landen, "zei Khamenei.

Iran en Saudi-Arabië zijn al verwikkeld in een proxy-oorlog, waarbij ze strijden om regionale suprematie van Irak naar Syrië en Libanon naar Jemen.

Trump deed zijn uitspraken tijdens het driedaags staatsbezoek van de Franse leider Emmanuel Macron. Het voornaamste doel van Macron was om Trump op andere gedachten te brengen over het nucleair akkoord van 2015 met Iran. Trump wil het akkoord op de schroothoop gooien. Hij vindt de deal die zeven landen sloten, "krankzinnig." Aan het eind van zijn bezoek gaf de Franse president toe dat hij er misschien niet in was geslaagd, de visie van Trump te herzien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May