Landelijke ontwateringswerkzaamheden gestart
12 Apr 2018, 22:23
foto
De ministeries van OWT&C, RO en LVV trekken samen op bij uitvoering landelijke ontwateringswerkzaamheden.


Landelijk zijn er ontwaterings-
werkzaamheden gestart door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C)/ Tegelijkertijd worden de nodige voorzieningen getroffen voor de komende grote regentijd. De werkzaamheden zullen enkele maanden duren.


De ministeries van Regionale Ontwikkeling (RO) en Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en de districtscommissariaten helpen mee met het zo snel mogelijk droog krijgen van de onder water gelopen gebieden. De verschillende partijen zijn bij elkaar gekomen om te werken aan een prioriteitenlijst van de gebieden en een inventarisatielijst van de beschikbare machines. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Volgens minister Patrick Pengel zal er met een op te stellen actieplan worden gewerkt. Hij geeft aan dat het ministerie van OWT&C de eindverantwoordelijke is voor alles wat met ontwatering te maken heeft. In het actieplan zal rekening gehouden worden met de aanpak van de meest acute problemen om wateroverlast tot het minimale te beperken.

Het is belangrijk dat de taken van de actoren op elkaar zijn afgestemd. Zo zijn de commissariaten deels verantwoordelijk voor het onderhoud van de waterwegen en afvoerkanalen in hun district. Het ministerie van LVV houdt zich nauw bezig met de bescherming van de landbouw- en veeteeltgebieden.

Minister Lekhram Soerdjan van LVV heeft in De Nationale Assemblee deze informatie ook verstrekt, nadat Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vragen hierover had gesteld. Hij werd in de gelegenheid gesteld door waarnemend voorzitter Melvin Bouva om aandacht te vragen voor dit actuele vraagstuk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May