Wetgevers Arbeiderspartij Brazilië nemen naam Lula aan
12 Apr 2018, 10:19
foto
Senatoren en plaatsvervangers van de Arbeiderspartij in het Congres van Brazilië hebben nu de naam Lula aangenomen in officiële documenten.


Meer dan 60 Braziliaanse Congresleden van de oppositionele Arbeiderspartij hebben hun namen formeel gewijzigd. Ze hebben de naam "Lula" toegevoegd nadat Luiz Inácio Lula da Silva het afgelopen weekend in de gevangenis is gezet.

De stap als eerbetoon aan de voormalige president, werd geleid door partijvoorzitter, Gleisi Hoffmann. Ze zal nu in officiële congresdocumenten bekend worden als Gleisi Lula Hoffmann en ook op het elektronische stembord. De leider van de partij in het lagerhuis, Paulo Pimenta, volgde haar voorbeeld en wordt nu Paulo Lula Pimenta genoemd.

Partij collega's volgden hun voorsprong massaal, maar dat gold ook voor sommige wetgevers van rechtse partijen. Die voegden de naam van rechter Sérgio Moro - die Lula heeft veroordeeld - toe aan hun namen.

De voormalige president is zaterdag begonnen met het uitzitten van een gevangenisstraf van 12 jaar waartoe hij is veroordeeld wegens corruptie. Lula zegt dat de beschuldigingen tegen hem politiek gemotiveerd zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May