Elias belooft prompte uitvoering van beleidsplannen
12 Apr 2018, 04:36
foto
Minister Patrick Pengel overhandigt de nieuwe minister van Volksgezondheid, Antoine Elias een document met de beleidsvoornemens van het ministerie. (Foto: NII)


Minister Patrick Pengel heeft dinsdag officieel het roer overgedragen aan de nieuwe minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Pengel overhandigde Elias een document met de beleidsvoornemens van het ministerie. Elias was eerder op de dag door de president beëdigd. “Naast mijn directieteam zal eenieder op het ministerie mijn rechterhand zijn. Het succes of het falen zal van ons allemaal afhangen”, benadrukte Elias.

Na de overdracht ging de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde-Van Dijk, in op de prioriteitsgebieden van het ministerie. Elias gaf aan dat hij ook zijn prioriteitsgebieden heeft en dat hij direct over zal gaan tot actie.

De beleidsissues betreffen onder andere de bilaterale samenwerkingen, de samenwerking met de VN organisaties en met de PAHO, de human Resources in Health Planning, HIAP, buitenlandse beurzen, automatisering (HIS), een overzicht over wetgeving en de bestaande wetgeving die aanpasing behoeft, zoals de tabakswet en de wet nationale basiszorgverzekering.

Pengel zei dat hij de afgelopen twee en een half jaar continu heeft kunnen rekenen op de technische capaciteit binnen het ministerie. “Als nieuwkomer heeft het mij heel goed gedaan dat ik al heel gauw de ondersteuning vond onder mijn staf. De uitdaging is daar, dus ik kan u garanderen dat uw staf u die ondersteuning zal geven die nodig is”, bemoedigde hij de nieuwe minister van Volksgezondheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May