Minister Soerdjan pleit voor opzetten waterschappen
11 Apr 2018, 20:42
foto
Minister van LVV, Lekhram Soerdjan, oriënteert zich met een team te Weg naar Zee en Pomona. (Foto's: NII)


Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) pleit voor het opzetten van waterschappen voor groentebouwgebieden. Dit ziet hij als oplossing voor de afwateringsproblemen die zich vooral de laatste tijden voordoen. Soerdjan heeft gisteren Weg naar Zee en Pomona bezocht. Samen met de directie en personeelsleden zijn met de landbouwers, gesprekken gevoerd over het structureel aanpakken van het wateroverlastprobleem.

Het bezoek aan Weg naar Zee en Pomona zijn onderdeel van de oriëntatiebezoeken aan de onderwater gelopen landbouwgebieden. LVV is op verschillende plaatsen samen met de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Regionale Ontwikkeling begonnen met ontwateringswerkzaamheden.; diverse kanalen zijn al opgeschoond.

Door de neerslag van de afgelopen tijd en de hoge waterstand van de rivieren, stonden vele agrarische- en woongebieden onder water. De dichtbegroeide kanalen en aangetroffen rommel zorgen ervoor dat het overtollige water niet makkelijk kan wegstromen met als gevolg de wateroverlast. Een andere oorzaak is dat er meer woonwijken zijn bijgekomen waardoor bestaande kanalen de hoeveelheid water niet kan afvoeren.

Het opzetten van waterschappen voor groentebouwgebieden zal de overheid miljoenen Surinaamse Dollars besparen, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May