Inter Moengo Tapoe naar Santo Domingo
11 Apr 2018, 22:28
foto


Landskampioen Inter Moengo Tapoe, zal Suriname van 13 tot 18 april vertegenwoordigen tijdens de Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football (Concacaf) Caribbean Club Shield Tier 2 kampioenschappen 2018 in de Dominicaanse Republiek. De delegatie is woensdag vertrokken en bestaat uit 20 spelers en 5 officials.

Aan dit toernooi doen 12 clubs uit 12 landen van de Caribbean Football Union (CFU) mee. Het zijn de landen binnen de CFU die nog geen prof-status hebben. Ze zijn verdeeld in drie poules met elk vier clubs. Slechts de groepswinnaar en beste nummer 2 gaan verder naar de finale ronde. De Surinaamse voetbalkampioen zit in poule A met Deportivo Nacional uit Aruba, Weymouth Wales uit Barbados en Unité Sainte-Rosienne uit Guadeloupe. Gelet op de historie heeft Inter Moengo Tapoe, van de drie clubs in poule A, de meeste internationale ervaring.

De finale van dit toernooi zal ook gelijk in Santo Domingo worden afgewerkt. Indien Inter Moengo Tapoe de finale bereikt, zal de landskampioen tot 22 april in Santo Domingo vertoeven.

Deze indeling is pas dit jaar door de Concacaf ingesteld. In Tier 1 zitten clubkampioenen en semi-kampioenen van de CFU die een prof status hebben. Ze komen uit vier landen te weten, Haïti, Trinidad & Tobago, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Deze ploegen zijn verdeeld in twee poules van 8 clubs. De nummers 1 tot en met 3 plaatsen zich voor de Concacaf League 2019.

De kampioen van Tier 2 zal, zolang deze voldoet aan de Concacaf Regional Club Licensing-criteria, spelen tegen de nummer vier van het Caribbean Club Championship (Tier 2) voor een plek in de Concacaf League 2019.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May