Hoorzittingen over Inter-Amerikaans verdrag tegen corruptie
11 Apr 2018, 16:16
foto
OAS-vertegenwoordigers (r) tegenover Surinaamse vertegenwoordigers tijdens de eerste hoorzitting. (Foto: NII)


Gedurende drie dagen worden hoorzittingen gehouden tussen vertegenwoordigers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en het ministerie van Justitie en Politie. Het gaat om hoorzittingen voor de Civiele en Publieke sector.

Deze bijeenkomsten moeten bijdragen aan het evaluatieproces voor de uitvoering van het Inter-Amerikaans verdrag tegen corruptie. Er wordt nagegaan welke mogelijke problemen zich voordoen bij de uitvoering van het verdrag en wat nodig is om te komen tot een juiste toepassing ervan.

Suriname kan tijdens bij de invoering van het verdrag technische bijstand vragen bij de OAS. Op de eerste hoorzitting op dinsdag is gesproken over het aantrekken van personeel bij de overheid, de opleidingsniveaus en de bezoldiging van ambtenaren. Ook criminalisering, handelingen van omkoping en de bescherming van klokkenluiders van corruptie zijn besproken.

De hoorzittingen worden morgen afgesloten, meldt het ministerie van Justitie en Politie via het Nationaal Informatie Instituut. Er zal dan een rapport over het resultaat van het gehele evaluatieproces worden opgemaakt voor Suriname. De bijeenkomsten worden gehouden in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May