Algerije: Militair toestel stort neer, minstens 257 doden
11 Apr 2018, 09:57
foto
Het toestel is neergestort nabij de hoofd Algiers, Algerije. (Beeld: BBC)


Een militair vliegtuig is neergestort in het noorden van Algerije. Volgens het ministerie van Defensie zijn daarbij minstens 257 mensen omgekomen. Het incident deed zich in de ochtend voor kort nadat het vliegtuig was opgestegen van het militaire vliegveld Boufarik bij de hoofdstad Algiers.

De meeste doden zijn legerpersoneel en hun families, zegt het ministerie van Defensie. Tien bemanningsleden zijn ook omgekomen. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk.
De stafchef van het leger heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de crash en zal de plaats van het ongeluk bezoeken. Het is de dodelijkste vliegtuigcrash sinds juli 2014, toen alle 298 mensen aan boord van Malaysian Airlines vlucht MH17 stierven toen het werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne. Het is ook de op één na dodelijkste vliegtuigcrash sinds 2003.

De autoriteiten werken aan het identificeren van overblijfselen van de doden. Beeldmateriaal van de scène toont rook die uit het vliegtuigwrak in een veld komt. Het vliegtuig, een Ilyushin Il-76, reisde naar Bechar in het zuidwesten van het land.
Onder de doden zouden 26 leden van het Polisario Front zijn. Het Polisario Front zoekt onafhankelijkheid van Marokko voor de Westelijke Sahara en wordt daarin gesteund door Algerije.

Vier jaar geleden stortte een vliegtuig met militair personeel en familieleden neer in Algerije, waarbij 77 mensen omkwamen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May