Groot deel Paramaribo zonder water; SWM-buis vernield
10 Apr 2018, 16:37
foto
Een graafmachine van Tjonga Langa heeft een belangrijke buis van de SWM beschadigd. (Foto: SWM)


Een groot deel van Paramaribo zit zonder stromend water. Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zegt aan Starnieuws dat een twaalf duim buis aan de Stanvastestraat bij het William Kraanplein, is beschadigd door een graafmachine van Tjonga Langa. Dit zorgt voor enorm veel ongerief.

Bij het William Kraanplein te Poelepantje is de hoofdader van waterdistributie van de SWM. De toevoer van water naar verschillende gebieden is afgesloten. Het zal enkele uren duren voordat het probleem verholpen en onder controle is, legt Oosterling uit. Als de breuk hersteld is, moet het water getest en gezuiverd worden.

Oosterling ergert zich eraan dat bedrijven graafwerkzaamheden verrichten zonder vooraf een tekening op te vragen en af te stemmen. De SWM heeft pas aangifte kunnen doen over deze vernieling, nadat de politieleiding heeft ingegrepen. Het bedrijf kreeg op het politiebureau te horen dat er geen aangifte gedaan kan worden.

Oosterling voert aan dat vaak vernielingen worden aangericht, zonder dat de schade wordt vergoed. De vernieler van de infrastructuur zal moeten opdraaien voor de kosten, stelt de SWM-directeur. Hij verontschuldigt zich voor het ongerief dat nu wordt ondervonden door Groot Paramaribo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May