DNA vergadering afgeblazen door gebrek aan quorum
10 Apr 2018, 13:54
foto
Vicevoorzitter Melvin Bouva verdaagd de vergadering omdat er niet genoeg leden de presentielijst hebben getekend. (Foto: Raoul Lith)


Slechts 23 Assembleeleden hebben de presentielijst getekend, waardoor de openbare vergadering van De Nationale Assemblee vandaag niet doorgegaan is. Waarnemend voorzitter Melvin Bouva opende de bijeenkomst en liet de namen van de aanwezige leden voorlezen door de griffier. Het overgrote deel van de oppositie was wel in de zaal aanwezig, maar had de presentielijst niet getekend. Assembleelid Cleon Consalves (PALU) en Carl Breeveld (DOE) hadden hun handtekening wel op de lijst geplaatst.

Op de agenda stond 'Behandeling van de ontwerpwet houdende goedkeuring van de Raamovereenkomst voor Economische, Wetenschappelijke, Technische en Culturele Samenwerking tussen de Regering van de Republiek Suriname en de Regering van de Republiek Equatoriaal Guinee'. De oppositie ziet geen heil in de behandeling van deze overeenkomst.

Tijdens de mededelingen deelde Bouva mee dat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons afwezig is omdat zij samen met enkele andere leden op dienstreis is. Hij gaf eveneens aan dat de resoluties van de nieuwe ministers die aangetreden zijn, ook binnengekomen zijn. Bouva gaf hierna vicepresident Ashwin Adhin de gelegenheid om vier van de zes nieuwe ministers die aanwezig waren, te introduceren.

De oppositieleden die in de zaal waren, maar de presentielijst niet getekend hadden, maakten hier bezwaar tegen buiten de microfoon. Zij voerden aan dat de vergadering niet rechtsgeldig is omdat er geen quorum is. Adhin stelde de ministers Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Patrick Pengel (Openbare Werken, Transport en Communicatie), Lalinie Gopal (Sport en Jeugdzaken) en Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) voor. In een volgende vergadering, wanneer ook de ministers Stuart Getrouw (Justitie en Politie) en Antoine Elias (Volksgezondheid) aanwezig zijn, zullen zij zichzelf introduceren.

Bouva zei dat donderdag normaal zal worden vergaderd. Op de agenda staat dan de verhoogde heffing op import van kip en kipdelen. Die vergadering heeft hij al uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May