President wenst Elias veel sterkte toe op Volksgezondheid
10 Apr 2018, 11:49
foto
Antoine Elias legt de eed af als minister van Volksgezondheid. De geestelijke Esteban Kross staat hem bij. Het 'gereshuffelde regeerteam' is nu compleet. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse wenst de nieuwe minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, veel sterkte toe met zijn nieuwe job. Hij merkte op dat het geen eenvoudige taak is om deze functie op zich te nemen in dit tijdbestek. Volksgezondheid is een van de speerpunten van de regering, benadrukte het staatshoofd. Hij beëdigde Elias vanmorgen als minister.

Bouterse bracht in herinnering dat een basis sociaal contract is getekend met de gemeenschap. Hij merkte op dat veel geld wordt uitgegeven aan volksgezondheid, en terecht. Maar de zorg kan beter. De vastgeroeste tradities moeten worden aangepakt. Elias moet inhoud geven aan wat beloofd is aan het volk. "Het is geen gemakkelijke taak," benadrukte de president in zijn korte toespraak.

De president bedankte Elias voor het feit dat hij in deze turbulente tijd deze job aandurft, ondanks de beperkingen. Elias was directeur van het Medisch Mungra Centrum. Als lid van de Nationale Ziekenhuisraad heeft hij ook steeds aangedrongen op verhoging van de ligdagtarieven.

Met de beëdiging van Elias is het regeerteam nu compleet. Hij volgt Patrick Pengel op die nu de scepter zwaait op Openbare Werken, Transport en Communicatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May