De zure PALU druiven
08 Apr 2018, 06:36
foto


We zijn danig teleurgesteld in de reactie van dat wat zich secretariaat PALU jongeren noemt. Los van de vraag hoeveel jongeren de PALU herbergt, is het natuurlijk een heuse afknapper dat niet giftige Henk van de PALU reageert maar iemand anders de discussie probeert over te nemen. Heeft Henk dan geen munitie meer of voelt hij zich te groot om zelf te reageren op mijn visie op zijn venijnig artikel waarin hij president Bouterse een aantal zaken verwijt omdat hij zich met de noden van individuele burgers bezighoudt. Het is dan ook ernstig belachelijk dat dhr. Hijnes in de discussie springt en alle spijkers misslaat.

Het verwijt dat de NDP c.q. dhr. Bouterse aan verdeel en heers politiek doet alleen omdat hij zich met de noden van ALLE burgers ongeacht hun politieke kleur bezighoudt, is natuurlijk pure onzin dat alleen uit het brein van non-democraten en sektarische politici kan voortvloeien. Om dan in één adem te beweren dat de PALU de noden van alle burgers belangrijk vindt, is op zijn zachtst gezegd hypocriet.
Want wanneer de president dat wel doet en zich daartoe onvermoeibaar inzet, dan schreeuwt dezelfde PALU moord en brand.

Het is mooi dat de PALU weet welke de oplossingen zijn voor de problemen in het land, maar waar waren de inzichten toen de PALU ook deel uitmaakte van het regeerteam en waar was onze giftige Henk toen? Om nu van de kantlijn te staan schreeuwen over verdeel en heers politiek terwijl de NDP de enige partij is die daadwerkelijk nationaal denkt (in ALLE opzichten) en van oudsher een progressieve lijn heeft uitgezet om met iedereen samen te werken om te kunnen komen tot verdere ontwikkeling van het land.

De rest van de bladvulling van dhr. Hijnes is absoluut geen reactie waard omdat het regelrechte onwaarheden zijn om maar eufemistisch te blijven en het niet te hebben over regelrechte leugens. Enkele daarvan zullen we even ontrafelen:
De regering leent in tegenstelling tot wat door dhr. Hijnes beweerd wordt, geen geld om salarissen uit te betalen.

De NDP regering heeft in tegenstelling tot wat dhr. Hijnes beweert, geen behoefte aan meer ministers en heeft juist ministeries ontmanteld. De NDP regering in deze, de president heeft in tegenstelling tot wat beweerd wordt geen bevoegdheden ongrondwettelijk overgedragen aan de vicepresident. De vicepresident mag trekken aan een aantal beleidsgebieden en als voorzitter van de raad van ministers heeft hij de facto die bevoegdheden al.

De NDP regering heeft in tegenstelling met de PALU niet alleen oor en aandacht voor intellectuelen die hun gedachten maar niet tot uitvoering kunnen brengen. We bedriegen de jongeren niet door ze (alleen) aan het woord te laten of de mogelijkheid te bieden een stuk te laten schrijven wanneer een jongere van een andere partij gereageerd heeft. Nee…. Onze jongeren zijn volwaardige partijleden die meebeslissen, meedenken en meedoen. Zie het enthousiasme van onze jongeren over de gehele linie, zakelijke en plezierige momenten. Kortom de NDP maakt altijd positief het verschil uit, zie de Avond Vier Daagse waar wij wederom het meest aantal deelnemers hebben met enthousiaste NDP jongeren, die niet negatief denkend zijn.

Bij het sluitstuk slaat dhr. Hijnes een erg grote flater door te beweren dat de NDP een slecht voorbeeld zou zijn voor jongeren. Ik denk dat hij zichzelf niet eens gelooft, laat staan dat hij geloofwaardig zou overkomen bij de lezers. Laat het duidelijk zijn dat de NDP de enige partij is die enorm veel jongeren op bijzondere posities heeft geplaatst en groei van jongeren mogelijk heeft gemaakt binnen haar partijpolitiek gebeuren. Het is de partij die aan de wieg heeft gestaan van het Nationaal Jeugdinstituut nu Jeugdparlement en zodoende jongeren inspraakmogelijkheden heeft gegeven. De enige partij die een jongere tot vicevoorzitter van DNA heeft gemaakt, maar ook de vicepresident is een jongere. De enige partij die een aantal jongeren als ministers heeft geplaatst. De enige partij die een ministerie voor Sport en Jeugdzaken heeft opgezet.
Foei toch … Hijnes zoveel onwaarheden bij elkaar? Dan weten wij in ieder geval, wat wij jongeren NIET hebben aan de PALU.

NDP Jongeren
Caroline Heilbron
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May