Ex-Braziliaans staatshoofd Lula meldt zich aan bij politie
07 Apr 2018, 22:36
foto
De oud-Braziliaanse president, Luiz Inácio Lula da Silva.


De 72-jarige oud-president van Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva, heeft besloten zich over te geven aan de politie. Hij moet een gevangenisstraf van twaalf jaar uitzitten wegens corruptie. Lula moest zich vrijdag aanmelden, maar hij weigerde gehoor te geven aan het vonnis.

Lula heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling, maar hij mag het resultaat hiervan niet in vrijheid afwachten. Het vonnis moet worden uitgevoerd, ook al vecht het oud-staatshoofd dit aan. Lula had zich verschanst in een vakbondsgebouw omringd door duizenden aanhangers. Zij wilden voorkomen dat de oud-president de gevangenis ingaat.

Nu Lula de gevangenis ingaat, zien zijn aanhangers hun droom, om hem weer tot president te kiezen, in rook opgaan. Hij was van 2003 tot 2011 president van Brazilië. Lula blijft erbij dat hij onschuldig is. Hij deelde mee dat hij zich over zal geven aan de politie. Zijn aanhangers hebben in eerste instantie voorkomen dat dit gebeurde. Het is Lula uiteindelijk gelukt om weg te komen, nadat zijn lijfwachten omstanders opzij duwden. Zo kon de ex-president in de auto stappen en zich aanmelden bij de politie.

Eerder op de dag hield Lula een toespraak waarin hij herhaalde dat hij onschuldig is, maar dat hij zich zou overgeven aan de politie. Toen hij dat daadwerkelijk wilde doen, wisten zijn aanhangers dat te verhinderen. De auto waarin Lula zat, kon niet bij het vakbondsgebouw wegrijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May