Dievengilde maakt Markt Nickerie onveilig
08 Apr 2018, 01:27
foto
De Openbare Markt is al weken het doelwit van dieven.


De Openbare Markt van Nickerie is structureel het doelwit van dieven. Ofschoon de diefstallen zich al bijna drie weken voordoen, beginnen ze een structurele vorm aan te nemen. In korte tijd is er al acht keren ingebroken in eetgelegenheden en juwelierszaken die in de markt zijn gehuisvest.

Op de markt zelf en buiten bij de standjes op het busplein zijn de onverlaten actief. Bij de juwelierszaken in de markt en op het busplein zijn sieraden ter waarde van tienduizenden SRD meegenomen. In de eetgelegenheden wordt niet alleen gestolen, maar worden ook vernielingen aangericht.

Geen van de stands is bespaard gebleven van het vandalisme. De politie zit de daders op het spoor, zegt districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh. Volgens hem weet de politie wie de daders zijn. Van nu af is de bewaking van de markt volledig de verantwoordelijkheid van de Bijstands- en Beveiligingsdienst Suriname (BBS) en de marktbewaking. Eerder werden twee shiften gedraaid, waarbij de BBS en de marktbewaking elkaar aflosten. Nu zijn ze er 24/7 samen met assistentie van de politie.

Met het opvoeren van de bewaking hoopt de dc dat er een einde komt aan de diefstallen. Hij heeft de markthouders op het hart gedrukt geen belangrijke of kostbare spullen achter te laten. “Diefstal en inbraken zullen niet langer worden getolereerd. Er zal zonder aanzien des persoons hard worden opgetreden. Hij heeft eenieder aangespoord om vooral na sluitingstijd de instructies van de marktbeveiliging stipt op te volgen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May