VHP doet haar intrede in het Paramaccaans gebied
04 Apr 2018, 00:56
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de kernleden van Langatabiki toe. (Foto: VHP)


De VHP heeft afgelopen weekend haar intrede gedaan in het Paramaccaanse gebied. Een twintig personen tellende delegatie onder leiding van voorzitter Chan Santokhi bracht als eerste een bezoek aan de residentie van de granman te Langatabiki. De groep werd ontvangen door waarnemend granman, hoofdkapitein Albert Kambiel. Er werd een krutu gehouden waarbij hij aan de VHP toestemming gaf om in het Paramaccaans gebied haar politieke werkzaamheden te mogen ontplooien.

Na de officiële toestemming werd een krutu gehouden met de dorpsbewoners van Langatabiki, Apatou, Lokaloka, Nason, Skintabiki die speciaal naar Langatabiki waren afgereisd om de boodschap van de VHP aan te horen. 'Ala sma wani teki a VHP koni fu meki den egi moni', was datgene waar men vooral nieuwsgierig naar was, zegt de oranje partij. Men is volgens de VHP wars van pakketten en wil net als in de andere gebieden waar de partij haar vleugels heeft uitgeslagen, duurzame ontwikkeling om zelfvoorzienend te zijn. In antwoord hierop gaf Santokhi aan dat de VHP nu nog in de oppositie, aantoont degelijke en duurzame oplossingen aan te dragen voor het leven van alle dag.

De VHP heeft een gedetailleerd ontwikkelingsplan voor de Paramaccaners en van alle negen dorpsgemeenschappen in het gebied afzonderlijk vanaf Nason, Lokaloka, Langatabiki, Skintabiki. Santokhi gaf de garantie dat na verwerven van regeermacht deze specifieke plannen integraal zullen worden uitgevoerd, waardoor duurzame ontwikkeling naar het gebied zal worden gebracht. Dit werd onder luid applaus van de 100 koppige menigte ontvangen. Hierna installeerde Santokhi de kern voor Langatabiki.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May