Bewoners Huize Ashiana verrast op 2e paasdag
03 Apr 2018, 20:31
foto
De bewoners van Huize Ashiana genieten van entertainment op tweede paasdag. (F0to: EBS)


De 275 bewoners van het bejaardentehuis Huize Ashiana hebben ondanks de personeelsstaking bij het tehuis, toch genoten van een prettige tweede paasdag. Een groep EBS-werknemers heeft vrijwillig alle vertrekken van het tehuis schoongemaakt. Het complex bestaat uit 10 gebouwen onderverdeeld in kamers waarin 1 à 2 bejaarden huizen. Alle vertrekken zijn schoongemaakt door de vrijwilligers.

Er is geveegd, gedweild en de toiletten zijn schoongemaakt. Voor de vrouwelijke bejaarden, die daar behoefte aan hadden, zijn de haren gekamd en/of gevlochten. Na het eten was er entertainment verzorgd door de Militair Kapel. De bejaarden werden ook vergast op zang en verhalen. Naast EBS’ers die hun hulp hebben aanboden zijn er ook donaties ontvangen, in de vorm van groenten, vis en drank, van collega’s die niet aanwezig konden zijn.

Aan belangrijke afdelingen, zoals de keuken en de wasserij, is er dispensatie verleend bij de staking. Toch was er dringend behoefte aan hulp. In dit kader was door de directeur van de EBS de oproep om te helpen gedaan. De EBS’ers hebben vanaf de ochtenduren het met gras overwoekerd terrein van Ashiana schoongemaakt. Daarnaast werd er ook gekookt voor alle bejaarden. Op het menu stond vis met groenten, met een gezond toetje.

Ondanks de korte voorbereidingstijd, hebben vele tientallen gehoor aan de oproep tot hulp gegeven. De directeur gaf dan ook aan trots te zijn op het personeel, meldt de voorlichting van de EBS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May