NDP paasboodschap: Links of rechts?
01 Apr 2018, 00:57
foto


Links en rechts zijn twee begrippen, die heel vaak worden gebruikt in de politiek. Linkse politici zijn progressief en vooruitstrevend en rechtse politici zijn conservatief en behoudend. Als burger van een land heeft u de vrije keus om te bepalen welke kant u kiest - links of rechts?

Goede Vrijdag en Pasen zijn voor Christenen de belangrijkste feestdagen, waarbij zij het lijden, de kruisiging, het sterven en de opstanding van Jezus Christus herdenken. Tijdens de kruisiging van Jezus waren er ook twee personen, één hing links van Hem en de andere aan Zijn rechterkant. Het waren misdadigers.
Jezus hing tussen de misdadigers. Was Jezus een misdadiger? Geenszins. De Bijbel leert ons, dat Hij de Zoon van God is en dat Jezus zonder zonde was. De vraag die nu rijst is: waarom Jezus dan toch werd gekruisigd? De kruisiging was noodzakelijk, want Adam en Eva zondigden en daardoor kwam er voor mensen een onoverkomelijke breuk in de relatie met de Schepper. Herstel van deze relatie zou eisen, dat een onschuldig, zondeloos mens zijn leven zou moeten opofferen. En geen mens kon die job klaren, want de Bijbel stelt, dat wij allen hebben gezondigd.

Dit plan voor herstel van de relatie en redding van de mensheid kwam niet van mensen, maar van de Vader Hemzelf. Johannes 3:16 maakt dat heel duidelijk: >i>“want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn enige geboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebbe”. Jezus verleende vrijwillig Zijn medewerking om het offer te brengen.

De prijs was hoog, erg hoog! Niet alleen moest Jezus de Hemel, Zijn woonplaats verlaten en de gedaante van een mens aannemen, maar Hij moest zijn leven afleggen voor ons zondaars. Het gewicht van dit offer wordt duidelijk in de tuin van Getsemane: Jezus bidt “Vader, indien Gij wilt, neem deze beker van Mij weg; doch niet mijn wil, maar de Uwe geschiedde." En verder: “en Hij werd dodelijk beangst en bad des te vuriger. En Zijn zweet werd als bloeddruppels, die op aarde vielen”. Toch was dat pas het begin van het Offer. Later werd Hij geslagen, 39 striemslagen, waarbij Zijn lichaam werd opengereten en het Bloed gutste uit Zijn rug. Hij werd gehoond, bespot, bespuwd en gekruisigd. En daar hing Hij, onschuldig, zonder zonde tussen twee misdadigers. Eén hing links - en de ander rechts van Hem.

En terwijl Jezus daar hing met spijkers in Zijn handen en in Zijn voeten, lasterde eén der gehangen misdadigers Hem en zeide: Zijt Gij niet de Christus? Red Uzelf en ons! Maar de andere misdadiger antwoordde en zeide, hem bestraffende: Vreest zelfs gij God niet, nu gij hetzelfde vonnis ontvangen hebt? En wij terecht, want wij ontvangen vergelding, naar wat wij gedaan hebben, maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan. Deze is zonder zonde. De misdadiger had het begrepen. En Jezus zeide toen tot hem: Voorwaar, Ik zeg u, heden zult gij met Mij in het paradijs zijn. Met andere woorden deze misdadiger werd terstond, ter plekke gered. Hoe? Omdat hij erkende, dat Jezus de Zoon is van God, hij erkende dat hij zondig was en straf verdiende, hij erkende dat hij redding nodig had, want hij had gezondigd, hij erkende dat alleen Jezus hem kon redden, en hij richtte derhalve zijn verzoek van redding tot de Enige die Hem inderdaad redding kon schenken namelijk Jezus Christus.

De Bijbel zegt ons niet welke misdadiger links of rechts hing, maar het maakt in principe niets uit, want zijn wij niet allemaal onvolmaakt? Oh, het is toch zo makkelijk om anderen te betichten van fouten, terwijl wij allemaal ooit gelogen of gestolen of gehoereerd hebben. Ook lasteren we, roddelen over anderen, weigeren te vergeven of denken dat wij beter zijn dan anderen.

De Bijbel stelt, dat wij allen Christus nodig hebben om godsvruchtig te kunnen leven. Wij hebben Hem nodig, want het bleef niet bij de Kruisiging, Hij stierf aan het kruis en betaalde daar voor eens en voor altijd de prijs voor onze fouten. Zijn Bloed vloeide vanaf Getsemane en dat Bloed was de enige prijs, die God de Vader accepteerde. Geen Euro’s, geen Amerikaanse dollars, neen ook geen Surinaamse Dollars, maar alleen het Bloed van Jezus heeft de waarde om verzoening van de Vader en de mens te bewerkstelligen. En daarom kunnen wij, u en ik, als wij nou links of rechts (aan)hangen de keus maken voor Hem.

De Nationale Democratische Partij kan bestempeld worden als een links georiënteerde partij; wij staan namelijk voor progressie, vooruitgang en vernieuwing en in 2020 mag u de keus maken. Gaat u voor progressie en ontwikkeling of gaat u voor stagnatie en behoud?

Wij van de NDP willen u derhalve een bezinningsvolle Pasen toewensen en hopen dat u in 2020 de juiste keus zal maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May