BEP: Vrolijk Pasen!
01 Apr 2018, 09:42
foto


We leven in een tijd waarin de samenleving gebukt gaat onder de economische en sociaal-maatschappelijke problemen in het land. Ondertussen worden we als samenleving dagelijks geconfronteerd met negatief nieuws, variërend van berovingen en verkrachtingen, tot corruptie en drugs. Deze ontwikkelingen doen afbreuk aan de bescherming en waarborging van een hoopvolle en rooskleurige toekomst en kunnen dus weinig redenen geven tot enthousiasme.

De gespannen sfeer die langzaam maar zeker wordt gevoed, dragen bij aan verzwakking van de totale maatschappij. In onze strijdvaardigheid raken we zodanig verstrikt in onze ambities dat we oog verliezen voor moraal en humaniteit. We vergeten het belang van liefde en vriendschap, van gelijkheid en gelijke kansen, van broederschap en eenheid.

Nu wij aan de vooravond zijn van het paasfeest, kunnen we de keuze maken om louter te feesten of onze aandacht te vestigen op de diepere boodschap van het lijden van Jezus Christus, zijn dood en zijn opstanding. Deze missie was niet slechts een wonder ter versteviging van het geloof. Jezus heeft daarmee ook hoop gegeven op een nieuw geestelijk leven, een nieuw begin, en geeft met het aanvaarden van de kruisiging van zijn lichaam uiting aan de meerwaarde van de diepere geestelijke strijd die al het aantastbare overstijgt. Zelfs te midden van vijanden en in een tijd van ongeloof, heeft hij de wereld de les meegegeven dat we met de erkenning om zijn overname van onze zonden, maar vooral met geloof en de juiste geestelijke offers, de moeilijkste testen kunnen doorstaan.

Het paasverhaal biedt ons, vanaf de lijdensweek tot aan Goede vrijdag toe, gevolgd door 1ste en 2de Pasen, genoeg lessen en voorbeelden om tot inkeer te komen en terug te grijpen naar de meest elementaire boodschap daarin, en die terugkoppelen aan het heden:
Hoe moeilijk het ook is in ons geliefd land, laten we samen in broederschap en eenheid elkaar liefhebben en volharden. Laten we samen bidden en vooruitzien op een bloeiende Suriname.

Vrolijk Pasen!

Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May