Defensie personeel wordt overgeheveld naar SZF
31 Mar 2018, 20:28
foto


Personeelsleden van het ministerie van Defensie zullen overgeheveld worden naar het Staatsziekenfonds (SZF). Het personeel is nu genoodzaakt de medische kosten voor specialistische zorg uit eigen zak te betalen. Dit heeft te maken met de late betalingen aan specialisten. Garantiebrieven van het Militair Hospitaal worden niet meer geaccepteerd door de medische specialisten, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Vanwege deze situatie zetten de specialisten de dienstverlening naar het totale personeel van Defensie stop. Met de overheveling naar het SZF zal deze situatie tot het verleden behoren en hoeven personeelsleden niet langer zelf te betalen bij het bezoeken van een specialist. Binnen twee maanden tijd zal dit proces gefinaliseerd zijn.

“Wij van het ministerie hebben uitgekeken naar een oplossingsmodel voor dit probleem,” vertelt kolonel Mitchell Labadie, directeur bij het ministerie van Defensie. Gelet op de op handen zijnde verandering, zijn de personeelsleden geïnformeerd tijdens verschillende infosessies. De sessies zijn gehouden in de kazerne en op het centraal kantoor. Onduidelijkheden zijn toen door de leiding uit de wereld geholpen.

Het ministerie zorgt volgens Labadie ervoor dat het totale personeelsbestand gegarandeerd kan zijn van medische zorg. Hij verzekert de personeelsleden dat de oplossing geenszins nadelig zal uitvallen voor hen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May