VHP'ers worden gepolst voor ministerschap LVV
31 Mar 2018, 00:00
foto


De VHP'er Lekhram Soerdjan (ex-Assembleelid) is één van de personen die gepolst is om minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te worden. President Desi Bouterse heeft besloten minister Soeresh Algoe te vervangen. Eerder was René Lieveld in beeld, maar er waren wat bezwaren tegen hem.

VHP-voorzitter Chan Santokhi om commentaar gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat verschillende VHP'ers benaderd worden buiten de leiding om, om de functie van minister van LVV te bekleden. "Het besluit van de VHP is al eerder vertolkt en dat is ongewijzigd namelijk dat de partij geen politieke functies kan vervullen, omdat wij daartoe dat regeermandaat van het volk niet gekregen hebben en ook geen politieke verantwoordelijkheid kunnen nemen. Des te meer omdat wij het niet eens zijn met het beleid van deze regering. Wij kunnen dan ook absoluut geen uitvoering geven aan dit regeringsbeleid," stelt de voorzitter van de oranjepartij.

Als VHP'ers toch op eigen houtje kiezen om minister te worden, dan is dat een besluit op persoonlijke titel en in strijd met het VHP-besluit", benadrukt Santokhi. Deze zaak zal dan ook niet zonder consequenties blijven. De persoon moet het lidmaatschap van de VHP opzeggen. Tevens zal de VHP afstand nemen van het besluit om zitting te nemen in de regering.

Starnieuws verneemt dat Soerdjan enige tijd niet actief is in de VHP. Hij is wel lid van de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May